מילון מונחים

זוזוברה אי שקט נפשי והרגשת “כאוס” עמוקה, המאפשרת קיום מנוגד אך משלים (יין ינג) לרעיון האכילה החיובית ולסדר הארכיטקטוני
במסעדה. זוזוברה, מפורטוגזית עתיקה של אותם יורדי ים שגילו את המזרח במסעותיהם.

אכילה חיובית העלאת רמת המודעות התזונתית הדרושה לקיום ובניה של גוף בריא, בחירה של מזון המסייע בניקיון ובהזנת המערכות בגוף ובנוסף, איפוק ואיזון בארוחות. ווק מחבת ברזל כדורית המפזרת חום בצורה אחידה ומאפשרת תמרון ותנועה חופשית ומהירה בזמן הבישול.

אטריות אטריות הן מזון מהיר ובריא המספקות ארוחה מאוזנת. במזרח האנשים נהנים ממגוון רחב של אטריות לאורך כל היום. מרק אטריות טוב הוא חיבור של אטריות עשירות בפחמימות, אותם הגוף שורף בקלות כדי לתת אנרגיה וציר בריא טבעי ומזין.

ראמן אטריות חוטים מסין מוגשות במרק. אודון אטריות יפניות “שמנמנות” מקמח חיטה. סובה אטריות יפניות מקמח כוסמת. טאנג’מון אטריות קמח בטטה קוריאניות. אטריות ירוקות אטריות מעושרות בכלורופיל צמחים ירוק וטבעי.

אטריות זכוכית אטריות עשויות עמילן שעועית ההופכות לשקופות במגע עם מים חמים. ואקמה, היג’יקי, גרסילרייה אצות ים מסוגים שונים המשמשות תיבול למרקים ורטבים. מקור עשיר ביותר למינרלים. טופו חלב סויה מוקרש המהוה חלק חשוב בתזונה הבסיסית במזרח, עשיר בסידן. טמפורה טכניקת טיגון יפנית הנותנת תוצאה, פריכה, בהירה ולא שמנה.

תמרינד תרמיל חום, מאופיין בטעמי רקע עמוקים של חמוץ ומתוק.

מיסו פולי סויה מותססים ומעובדים לרוטב סמיך המשמש כבסיס לבישול רטבים וכו’.

שיטאקי פטרייה סינית מיובשת לה תכונות מרפא. גלנגל ג’ינג’ר תאילנדי מעודן וסיבי.

פטריות אוזן פטריית עץ כהה, שטוחה בעלת מרקם פריך. פנקו פירורי לחם יפניים. סאקה יין אורז יפני.

פונזו רוטב על בסיס יוזו (פרי הדר יפני.) וסויה. ציר בסיס דל שומן למרקי אטריות על בסיס ירקות, בשר, עצמות, תבלינים ועשבי תיבול טריים בנוזל.

שהאוסינג יין בישול סיני